Ultrafiltrasyon; basınç, kuvvet ve bulanıklık gibi parametrelerin yardımı ile suyun yarı geçirgen bir yüzeyden geçirilerek makro derecede filtre edildiği işlemdir. Hollow fiber teknolojisi ile birlikte suda çözünmemiş ve makro derecelerde çözülmüş partiküllerin sudan ayrılması sağlanır.
Su arıtma tesislerinde kullanılan mevcut ikincil (pıhtılaşma, flokülasyon, sedimantasyon) ve üçüncül filtrasyon (kum filtrasyonu ve klorlama) sistemlerinin yerine veya artan popülasyonlara sahip izole bölgelerde bağımsız sistemler olarak kullanılmıştır. Yüksek askıda katı madde içeren suların arıtılması sırasında, UF genellikle ön işleme aşamaları olarak birincil (eleme, yüzdürme, filtrasyon) ve bazı ikincil muameleler kullanılarak sürece entegre edilir.
Günümüzde UF süreçleri aşağıdaki nedenlerle geleneksel tedavi yöntemlerine göre tercih edilmektedir:
-Kimyasal gerekmez (temizlemenin yanı sıra).
-Besleme suyu kalitesinden bağımsız olarak sabit ürün kalitesi.
-Kompakt bitki boyutu.
-Su kalitesinin düzenleyici standartlarını aşabilir ve% 90-100 patojen giderimi sağlayabilir.
Ultrafiltrasyon temel olarak mikrofiltrasyondan farklı değildir . Bunların her ikisi de boyut dışlama veya parçacık yakalamaya dayalı olarak ayrılır. Bu temelde farklı doku gaz ayırıcısı , farklı miktarlarda göre ayırmak, emme ve farklı oranlarda difüzyon . Ultrafiltrasyon membranları, kullanılan membranın molekül ağırlığı kesilmesi (MWCO) ile tanımlanır . Ultrafiltrasyon, çapraz akış veya çıkmaz modda uygulanır.
Ultra filitreUFultrafiltrasyonproses suyuçevre proseslerisu arıtmaultra filtrasyon yöntemleriultrafiltrasyon nedirİleri arıtma teknikleriUF SistemleriUltra Filtrasyon sistemlerin avantajlarıdesalinasyonultrafiltrasyon diyalizultrafiltrasyon sistemleriEsli ArıtmaModifiye ultrafiltrasyon nedirultrafiltrasyon sistemleri ankaraultrafiltrasyon sistemleri çalışma prensibiultrafiltrasyon sistemleri fiyatlarıultrafiltrasyon membran sistemiultrafiltrasyon sistemi nedirultrafiltrasyon sistemi örnekleriultrafiltrasyon sistemi özellikleriultrafilrasyon uygulamalarıNanofiltrasyon membran çeşitleriUF membran ile RO arasındaki fark nedirsu arıtıcı fiyatlarısu arıtıcı filtresi fiyatısu arıtma servisi